نقش مهم اوره در ارز آوری کشور

صنعت نفت در ایران به عنوان یکی از مهم‌ترین موتور محرکه اقتصاد به شمار می‌رود. در این میان پتروشیمی نیز  به عنوان ارزش‌آفرین‌ترین زنجیره ارزش در این صنعت شناخته می‌شود.

درواقع، نفت و گازی که در بخش بالادست صنعت نفت تولید می‌شود، در پایین دست و در واحدهای پتروشیمی با ارزش افزوده بالاتری به فروش می‌رسد.

تکمیل زنجیره ارزش در این میان اهمیت ویژه‌ای دارد و از آنجا که ایران دومین دارنده ذخایر گاز و سومین تولید کننده این هیدروکربور در جهان به شمار می‌رود، توسعه واحدهای پتروشیمی با تکیه بر خوراک گاز در کشور اهمیت بالایی را دارا است.

یکی از مهمترین واحدهای پتروشیمی با خوراک گاز، پتروشیمی‌های اوره سازی هستند که برای نزدیکی به خوراک و البته آب بیشتر در منطقه عسلویه متمرکز شده‌اند. 

اوره به عنوان یک محصول راهبردی در صنایع پتروشیمی جهان به شمار می‌رود و با توجه به کاربرد این محصول شیمیایی در صنایع کشاورزی و باغداری، در عمل امنیت غذایی بسیاری از کشورهای پرجمعیت جهان به این محصول پتروشیمیایی وابسته است.

با وجود اهمیت استفاده از اوره برای تضمین امنیت غذایی،  تا دو دهه قبل، به دلیل نبود واحدهای پتروشیمی اوره مورد نیاز ایران وارد می‌شد. با توجه به ضرورت وجود چنین محصولی، ساخت واحدهای پتروشیمی اوره‌ساز در ایران در دستور کار قرار گرفت.

گسترش تولید اوره در ایران تا جایی گسترش یافته که در حال حاضر نقش مهمی در صادرات و ارزآوری کشور دارد.

پتروشیمی پردیس در این میان به عنوان یکی از مهمترین پتروشیمی‌های کشور در تامین اوره مورد نیاز همچنین اوره صادراتی نقش آفرینی می‌کند.

دکتر عبوری مدیر عامل گروه سرمایه‌گذاری غدیر در این رابطه و با بیان اینکه شرکت پتروشیمی پردیس با بکارگیری هوشمندانه استراتژی‌های توسعه‌ در حوزه تولید، انبارش و فروش محصول توانسته موفقیت‌های خود را ادامه‌دار کند، گفت: برای اولین بار در طول دوره فعالیت شرکت، پتروشیمی پردیس با همت و تلاش بدون وقفه همه کارکنان بخش‌های مختلف، تولید ماهیانه اوره را در دوماه متوالی اردیبهشت و خرداد به بالای 300 هزار تن رسانده است.

مدیرعامل گروه سرمایه‌گذاری غدیر افزود: میزان فروش “شپدیس” در خردادماه امسال بیش از ۳۸۰۰ میلیارد تومان بود که نسبت به ماه گذشته ۸ درصد، نسبت به خردادماه سال قبل حدود ۸۸ درصد و نسبت به میانگین فروش ۸ ماهه سال مالی(ابتدای مهرماه ۱۴۰۲ تا پایان اردیبهشت ماه ۱۴۰۳)، بیش از ۱۸ درصد رشد داشته است.

وی تاکید کرد: پتروشیمی پردیس در ۹ ماهه سال مالی (ابتدای مهرماه ۱۴۰۲ تا پایان خردادماه ۱۴۰۳)، از محل فروش داخلی و صادراتی خود حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان درآمد کسب کرده که این عدد نسبت به مدت مشابه قبل ۱۹ درصد افزایش یافته است، همچنین مجموع فروش فصل بهار ۱۴۰۳ نیز نسبت به بهار سال قبل رشد ۳۶ درصدی را تجربه کرده است.

عبوری  خاطر نشان کرد: مقایسه میزان صادرات اوره در ۹ماهه سال مالی منتهی به خرداد۱۴۰۳ با سال گذشته رشد ۲۱ درصدی را نشان می‌دهد که این منجر به رشد ۲۳ درصدی ارزش صادرات اوره شده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *